Azi, la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a avut loc o vizită de lucru în cadrul căreia a fost verificat stadiul lucrărilor amenajării spațiilor destinate centrului de vaccinare județean împotriva Covid-19. Au fost prezenți președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, vicepreședintele Radu Trufan, însoțiți de conducerea unității spitalicești, dr. Vasile Pop, manager, dr. Vasile Bonaț, director medical, Mirela Șandor, director îngrijiri medicale, Simona Cremene, director administrativ.

La nivelul județului Maramureș vor fi amenajate trei astfel de centre de vaccinare. În prima etapă au fost verificate lucrările centrului județean de vaccinare amplasat în incinta Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare. Aici, duminică, 27 decembrie, se va începe vaccinarea cadrelor medicale, asistentelor medicale și a personalului auxiliar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, spital-suport cu Secție de Anestezie Terapie Intensivă pentru pacienții infectați cu Covid-19. Vor fi vaccinați doar angajații care doresc.

”Ne numărăm printre cele 10 spitale din țară în care se va desfășura această campanie de imunizare împotriva SARS CoV-2. Vaccinarea se va face doar personalului medical, asistentelor medicale și personalului auxiliar care vor să se imunizeze. În urma catagrafierii făcute de Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, sunt 213 persoane care vor fi vaccinate duminică”, a punctat Ionel Bogdan.

La nivelul municipiului Baia Mare vor funcţiona trei centre de vaccinare: în incinta Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în cadrul Ambulatorului de specialitate pentru sportivi, cel de-al treilea va fi amenajat la Policlinica numărul 2 din Baia Mare.

În prima etapă imunizarea se face doar cadrelor medicale, asistentelor și personalului auxiliar din cadrul spitalelor suport din țară care au secții de ATI.