VACCINARE

Vaccinarea împortiva COVID-19 se realizează pe bază de programare, pentru a evita aglomerația. Persoanele se pot programa on-line la adresa programare.vaccinare-covid.gov.ro, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Maramureș la numărul de telefon 021.414.44.62 sau email: mm.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro, prin medicul de familie sau prin intermediul direcției de asistență socială din cadrul consiliilor locale, după caz.

Vaccinarea în România este gratuită și voluntară, urmând etapele vaccinării și ținând cont cu strictețe de grupurile prioritare.

informații despre strategie, vaccinuri, etapele procesului de vaccinare, inclusiv populația prioritizată pentru vaccinare în etapele I, II și III, surse oficiale de informare, “top 10 informații sigure”, ” top 10 informații înșelătoare”, întrebări și răspunsuri, inclusiv harta centrelor de vaccinare si platforma “programează-te” conform etapelor, pot fi consultate pe site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Etapa I (ÎNCHEIATĂ) – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat: personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale și medico-sociale și personalul care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu. Prin urmare, personalul de îngrijire și asistență din sistemul public sau privat de servicii sociale intră ăn această categorie.

Etapa II (ÎNCEPE ÎN DATA DE 15.01.2021) – populația cu risc (adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate) și lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale.

Etapa III – populația generală adultă și pediatrică, în funcție de evoluția epidemiologică și cu caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Centre de vaccinare județ Maramureș

Baia Mare – Centrul C.A.S.P.E.V. (Centrul de zi pentru vârstnici- str. Săsarului nr.3)

Baia Mare – Centrul ”Rivulus Pueris” (Centrul Multifuncțional Social ”Rivulus Pueris” str. Ioan Slavici nr.1)

Baia Mare – Centrul Grup de Acțiune Local ( Bd. Unirii nr.19, lângă Petrom)

Baia Mare – Centrul Sf. Ioan, str. I L Caragiale nr. 1 (fostul Oficiul Poștal nr.6)

Seini – str. Aurel Vlaicu nr. 2

Sighetu Marmației – Spitalul Municipal Sighetu Marmației, str. Avram Iancu nr. 22

Borșa – Spitalul de Recuperare, str. Floare de Colț nr. 1

Târgu Lăpuș – Spitalul Orășănesc, str. Tineretului nr.9-11

Ulmeni – Dispensar medical

Vișeu de Sus – Spitalul Orășănesc, str. 22 decembrie 1989 nr. 1

Șomcuta Mare – Centrul de Sănătate, str. Cornului nr.36

Poienile de Sub Munte – secție Spitalul Orășănesc Vișeu de Sus