Campania de vaccinare împotriva temutului virus Covid-19 a început în Maramureș. Dozele de vaccin au sosit la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare la orele dimineții. Primele două cadre medicale care au fost imunizate sunt dr. Kristina Cucu, director medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare, coordonatorul campaniei de vaccinare în cadrul unității spitalicești, și dr. Alina Rus, coordonatorul Compartimentului Anestezie Terapie Intensivă în cadrul spitalului suport din Baia Mare.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, alături de întreaga echipă de coordonare a campaniei de vaccinare Covid-19, reprezentanții Prefecturii, Silviu Nicolae Ungur – prefect, Oana Oșanu – subprefect, Direcției de Sănătate Publică Maramureș, dr. Rareș Pop – director, Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, dr. Vasile Pop – manager, dr. Vasile Bonaţ – director medical, ai Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr Nicolae Rușdea”, Gabriela Hofer – manager, îi felicită pe medicii care s-au imunizat având în vedere că ei sunt în linia întâi alături de bolnavi și fac tot efortul pentru a le salva viața.

”Campania de vaccinare Covid-19 a început și în Maramureș. În prima etapă sunt imunizate cadrele medicale, asistenții medicali și personalul medical care doresc acest lucru. Medicii sunt cei care au înțeles importanța acestei campanii și ei sunt primii care se imunizează pentru a reuși în continuare să fie eroii noștri. Sunt salvatorii de vieți. Le adresez tuturor felicitări pentru exemplul pe care ni-l dau, dar și pentru efortul pe care îl fac zilnic de a fi alături de toți cei care au nevoie de îngrijiri medicale”, a subliniat Ionel Ovidiu Bogdan.

Dr. Kristina Cucu și dr. Alina Rus au punctat faptul că imunizarea este șansa fiecăruia dintre noi toți la viață. ”Am trăit cu durere în suflet fiecare moment în care părinții colegilor noștri au ajuns în ATI, colegii noștri au decedat, când am făcut eforturi pentru a salva viața tuturor pacienților, însă, din nefericire, nu am reuşit de fiecare dată. Vaccinați-vă! Acest drept nu se negociază, nu se analizează. Merită pentru a nu fi nevoiți să ajungeți pe patul de spital”, a spus dr. Alina Rus.

Campania de imunizare a început în Uniunea Europeană, vaccinul fiind gratuit. A doua doză de vaccin se va face la 21 de zile de la administrarea primei doze.